Rovastinkoti tuottaa lastensuojelupalveluita ammatillisena perhekotina. Perhekodissamme tarjotaan hoitoa ja kasvatusta 0-18 –vuotiaille lapsille, jotka ovat joko huostaanotettuja tai avohuollon tukitoimena sijoitettuja. Lisäksi meillä on yksi jälkihuoltopaikka 18-21 -vuotiaalle. Tuemme lapsiperheitä tarjoten myös tukiperheviikonloppuja ja – lomia alaikäisille. Perhekotimme Rovastinkoti on 4+1-paikkainen ja sijaitsee Ranuan Rovastinahossa.

Toimintamme tukipilareita

Tuemme yhteydenpitoa lapselle tärkeisiin ihmisiin. Pyrimme heti sijoituksen alkumetreillä luomaan toimivat ja luottamukselliset suhteet lapsen perheeseen niissä rajoissa kuin se sijoitukseen johtaneet tilanteet huomioon ottaen on mahdollista. Pyrimme järjestämään lapselle säännöllisesti lomia kotona tai muiden läheisten ihmisten luona, sekä kutsumme lapsen läheisiä vierailulle perhekodille.

Arki

Arjen säännölliset rutiinit kouluineen ja kotitöineen, harrastuksineen ja nukkumisineen - on se runko, jolle rakennamme. Mieluisa harrastus tuo sisältöä arkeen ja lapsia tuetaan sopivan harrastuksen löytämisessä. Vapaa-aika on yhtälailla tärkeää kuin koulunkäyntikin. Elämme normaalia lapsiperheen arkea, johon kuuluvat niin sijoitetut kuin omat biologiset lapset.  Perheenä harrastamme esimerkiksi mökkeilyä, kalastusta, vaellusreissuja, matkailua, luonnossa liikkumista. 

Henkilökunta

Henkilökuntamme on luonnollisesti  hyvin ja asianmukaisesti koulutettua, kokenutta ja hyvin motivoitunutta. Motivaatiohan korostuu jo siinä, että olemme perhekoti, eli meillä asuu perhekotivanhemmat samassa kodissa lapsia varten 24/7/365 (karkausvuonna 366).

Perhekotivanhemmista Teija on koulutukseltaan Sosionomi (AMK), pitkän työuran tehnyt erilaisissa sosiaalialan tehtävissä lastentarhan opettajasta aina mielenterveys- ja päihdepuolen ohjaajana toimimiseen. Paljon kokemusta myös lastensuojelutyöstä.  Aviopuolisonsa Keijo on koulutukseltaan lasten- ja nuorten erityisohjaaja ja toimii toisena perhekotivanhempana arjen kasvatustyössä ja toiminnassa.

Perhekotivanhemmuus tulee luonnostaan, koska oma perheemme on suuri uusioperhe. Perheesssämme asuvat biologisista lapsista kolme, lisäksi yksi lukiolainen, joka käy joka toinen viikonloppu, sekä kaksi aikuista lasta.

Koirat, Nuppu ja Moona kuuluvat myös perhekodin "kalustukseen" ja ovatlasten riemuna. Lisäksi perhekodin pihassa on kanala, jossa niitä saa silitellä ja hoivata sekä kerätä munittuja munia. 

Kaikki tarvittavat erityispalvelut järjestämme verkostomme kautta.

Kuvia meiltä

Paikkoja vapaana 3

Yhteydenotot Teija Pernu p.0442085202 tai 0408752838

perhekoti@ruonanhoiva.fi